Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Νιώσε αυτό που γουστάρεις!

0



Πολλές φορές ακούμε φίλους και γνωστούς να ρητορεύουν για το τι θα έπρεπε να νιώσεις, να πράξεις, να αισθανθείς. «Δε θα έπρεπε να πάρεις τηλέφωνο», «Δε θα έπρεπε να μιλήσεις εσύ», «Δε θα έπρεπε να πας» και μπλα μπλα μπλα. Και ναι φυσικά θα δεχθείς συμβουλές και απόψεις, εσένα σε ρώτησε ποτέ κανείς όμως; Σε ρώτησαν τι ένιωσες και έπραξες έτσι; Σε ρώτησαν πως βίωσες μια κατάσταση; Σωστό ή λάθος, ο μόνος που μπορεί να σου πει τι να νιώσεις είναι ο εαυτός σου.

Οι πράξεις μας είναι αποτελέσματα των συναισθημάτων μας. Αυτά μας οδηγούν να πράξουμε! Τα συναισθήματα είναι με τη σειρά τους αποτελέσματα των βιωμάτων μας. Και τα «πρέπει» είναι ο φόβος μήπως κάνουμε λάθος. Ένα ξέρω! Τα συναισθήματα δεν είναι ποτέ λάθος. Κι ας μην έχουν ανταπόκριση, κι ας μην εκτιμηθούν, κι ας μην τα δείξεις ποτέ. Δεν αισθανόμαστε για να πάρουμε κάτι πίσω. Αισθανόμαστε γιατι έτσι γουστάρουμε, και όποιος δεν αισθάνεται με αυτόν τον τρόπο κάτι κάνει λάθος.

Νιώσε αυτό που γουστάρεις! Πες ό,τι αισθάνεσαι! Η σωστή στιγμή δε θα έρθει ποτέ. Η σωστή στιγμή είναι πάντα τώρα. Πάρε τώρα τηλέφωνο, πήγαινε τώρα εκεί που θές, πες τώρα τι νιώθεις, κάνε τώρα αυτό που σκέφτεσαι.

Φοβάσαι; Ναι το ξέρω! Ο φόβος είναι το μικρό, μαύρο τερατάκι που παρασιτεί δίπλα στα συναισθήματά μας. Κι όσο δεν τα εξωτερικεύουμε τόσο τρέφεται και τόσο μεγαλώνει ο φόβος, η αμφιβολία, η ανασφάλεια και η υπερβολική σκέψη. Τα συναισθήματα κατατρώγονται από όλα αυτά και στο τέλος σου μένει η πικρή γεύση της εσωστρέφειας και του εγωισμού. Και θυμήσου! Το σύμπαν μας φέρνει πάντα αντιμέτωπους με τους φόβους μας, οπότε θα τους ζήσεις έτσι κι αλλιώς!

Νιώσε αυτό που γουστάρεις, ακόμα κι αν όλοι σου λένε πως είναι λάθος, ακόμα κι αν έχεις χάσει την ελπίδα σου, ακόμα κι αν σου φαίνεται παράλογο, ακόμα κι αν δεν έχεις τίποτα να περιμένεις. Μόνο τότε λένε θα πεις την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι αυτό που νιώθεις. Μόνο εσύ το ξέρεις.

Μην περιμένεις τίποτα! Δέξου ο,τι αισθάνεσαι και πορεύσου με αυτό. Μην χάνεις την αξιοπρέπειά σου και πίστεψε σε αυτό που είσαι. Αναζήτησε την ασφάλεια και την επιβεβαίωση στον εαυτό σου και όχι στους άλλους.

Παράτολμο δε λέω! Η πίστη στα συναισθήματά μας μπορεί να οδηγήσει ορισμένες φορές σε ακραίες συμπεριφορές. Βρες τα όριά σου κι αν το μυαλό σου μπερδευτεί κάνε ένα διάλλειμα. Βγες μόνος σου για ένα ποτό, πήγαινε μια βραδινή βόλτα, μίλησε με έναν άγνωστο, κάνε ένα τσιγάρο. Κάποιος είπε κάποτε: «Δεν έχεις τίπονα να χάσεις, τίποτα να κερδίσεις! Πίστεψε στον άνθρωπο που θέλεις να γίνεις κι όταν είσαι σε πόλεμο με τον εαυτό σου ...just ride».


Νιώσε αυτό που γουστάρεις και μην σκέφτεσαι πολύ. Η ζωή είναι μικρή για να πάρουμε τον εαυτό μας πολύ στα σοβαρά. Η στιγμή σου είναι τώρα κι αν χρειάζεσαι ένα σημάδι για να κάνεις ο,τι νιώθεις στο δίνω τώρα. Αυτό είναι!


Κείμενο : GeePap




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου