Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Budapest - the city where the dreams come true

1


Budapest - the city where the dreams come true



"Budapest is a prime site for dreams : the East's exuberant vision of the West, the West's uneasy hallucination of the East... It is a dreamed-up city..the imitation of an imitation.." M. John Harrison, The Course of the Heart


Θα μπορούσα να πω πως όλη η ομορφιά και η μαγεία αυτής της πόλης μπορούν να περιγραφούν από τις δύο παραπάνω γραμμές..Καθώς μπήκε ο Οκτώβρης και ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο μελαγχολικός, το πρώτο post του νέου ξεκινήματος του De(n).Ran.ge me! θα μας μεταφέρει σε ένα κατεξοχήν φθινοπωρινό προορισμό, όπου οι διαφορές κάνουν τη ... διαφορά όλα είναι δυνατά!



Liberty Bridge


Χτισμένη στις όχθες του Δούναβη, η Βουδαπέστη συνδυάζει με ένα τρόπο μοναδικό το παλιό με το νέο, το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Ποιά πλευρά της θέλεις να γευτείς κάθε φορά; Την ιστορική Βούδα ή την κοσμοπολίικη Πέστη; Δεν έχεις παρά να διασχίσεις μία από τις γέφυρές της και να ζήσεις την ανάλογη εμπειρία. 















Must - do 

Κρουαζιέρα στο Δούναβη: a lifetime experience. Το βράδυ όλα τα κτίρια και οι γέφυρες είναι φωτισμένα σαν βγαλμένα από παραμύθι. Τα καραβάκια που κάνουν αυτές τις μίνι κρουαζιέρες προσφέρουν ποτό αλλά και φαγητό και live μουσική. Τι καλύτερο λοιπόν από το να πάρεις το ποτό σου ή το δείπνο σου διασχίζοντας το Δούναβη; Α! και μην ξεχάσεις.. περνώντας κάτω από τις γέφυρες κάνε μια ευχή! 




















Καφές και γλυκό στο New York cafe. Είναι στη λίστα με τα καλύτερα καφέ παγκοσμίως. Προσφέρει ποιότητα & υψηλή αισθητική σε πολύ λογικές τιμές. Ίσως χρειαστεί να περιμένεις λίγο για να καθήσεις, αλλά υπομονή..αξίζει την αναμονή!Επιβάλλεται να δοκιμάσεις τα γλυκά του - είναι σαν μικρά κοσμήματα!! 





Βόλτα με το παλιό τραμ






Επίσκεψη στο Κοινοβούλιο























Βόλτα στον εμπορικό δρόμο Vaci




Επίσκεψη στην  αγορά Central Market Hall για πάπρικα και όχι μόνο!


Αν είσαι τυχερός-ή μπορεί να πετύχεις σε κάποια από τις υπαίθριες αγορές το Kürtőskalács, το παραδοσιακό γλυκό της ανατολικής Ευρώπης (η ονομασία του μπορεί να διαφοροποιείται από χώρα σε χώρα). Σφολιάτα πασπαλισμένη με ζάχαρη και ψημένη στα κάρβουνα (κόλαση!). Από πάνω μπορείς να προσθέσεις σοκολάτα, καρύδα και άλλα. Φουρνίζουν ενίοτε με παραδοσιακές στολές και η μυρωδιά όταν πλησιάζεις είναι πραγματικά λες και έχεις μεταφερθεί πίσω στο 1600!! 








----όλες οι εικόνες είναι τραβηγμένες με την δική μας κάμερα---
(special thanks to my co-travellers GeePap & Konna)

1 σχόλιο :