Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Γλυκές σοκολατένιες αμαρτίες vol.1

0

Πόσες είναι οι φορές που αισθάνθηκες μια μικρή λιγούρα και ήθελες όπως και δήποτε να φας κάτι γλυκό, ένα μικρό σοκολατένιο πειρασμό; Είτε ανήκεις είτε όχι στους choco addicts η συνταγή που ακολουθεί θα σου λύσει τα χέρια και θα σε σώσει από μεταμεσονύκτιες και όχι μόνο υπογλυκαιμίες! Τα σοκολατάκια της φίλης μου της Kate δεν παίζονται! Κυκλοφορούν σε πολλές εκδοχές και θέλουν να μας σοκολάσουν! Το πρώτο μέρος είναι εδώ και έπεται συνέχεια!!


Χρόνος προετοιμασίας : 10 λεπτά
Δυσκολία :  2


Τι θα χρειαστούμε:

1 συσκευασία ινδική καρύδα
1 πακέτο γεμιστά μπισκότα με κρέμα ή σοκολάτα 
1 κουταλιά σούπας κονιάκ
5 κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο γάλα







Διαδικασία:

Αρχικά, θρυματίζουμε τα μπισκότα στο multi (καλό θα ήταν να μη γίνουν σκόνη). Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με την ινδική καρύδα. 




Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε ελαφρώς. 




Τελευταίο προσθέτουμε στο μπολ το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. 

Βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε να γίνει συμπαγές και να μπορέσουμε να πλάσουμε τα σοκολατάκια μας πιο εύκολα!





extra tips!
Για πιο έντονη και πλούσια σοκολατένια γεύση αλλά και εντυπωσιακή εμφάνιση μπορούμε να βουτήξουμε τα σοκολατάκια μας σε λιωμένη κουβερτούρα (με τη διαδικασία του μπεν-μαρί) και να τα πασπαλίσουμε στη συνέχεια με τρούφα.
Μια άλλη επιλογή είναι να γαρνίρουμε τα σοκολατάκια μας με λίγη ινδική καρύδα που θα κρατήσουμε από το μείγμα. Προσοχή! Όχι πολλή ... τηρείστε τις παραπάνω αναλογίες! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου