Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

It's complicated....

0


Άραγε μαζί με τις εποχές άλλαξαν και οι άνθρωποι; Άλλαξαν οι συμπεριφορές και τα συναισθήματα; Άλλαξαν και οι ανθρώπινες σχέσεις; Σίγουρα άλλαξε ένα από τα είδη της. Οι ερωτικές σχέσεις. 


Μια ερωτική σχέση δεν θα έπρεπε να εγκλωβίζεται μόνο στο κομμάτι της σχέσης αλλά και όλων των παράπλευρων παραγόντων. Στη σημερινή εποχή η βιομηχανία του σεξ είναι τεράστια και αποφέρει πλούτο. Αν ένα βίντεο κλιπ δεν ενέχει τέτοιες σκηνές ή γυμνά κορμιά, δεν έχει επιτυχία, δεν διεγείρει και δεν ξεσηκώνει. Κάνοντας λοιπόν αυτόν τον πρόλογο θα θέσω αυτό που απασχολεί πολλούς ανθρώπους σήμερα

Πού πήγαν οι σχέσεις; Πού πήγαν οι δεσμεύσεις και η φράση <<θες να είμαστε μαζί;>>. Κάπου χάθηκαν. Κάποιος κακός εργένης τις εξαφάνισε απο το λεξιλόγιο σχεδόν όλων των αντρών και ίσως και κάποιων γυναικών. Για να μην είμαι απόλυτη σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι που συνάπτουν σχέσεις, αλλά γιατί έχει γίνει τόσο δύσκολο; Το να χτίσεις μία αρχικά ανθρώπινη σχέση κατά βάση είναι δύσκολο γιατί χρειάζεται προσπάθεια, υποχωρήσεις και θέληση. Στην ερωτική σχέση τα πραγματα κυλάνε αναμεμειγμένα με το σέξ και τα συναισθήματα. Οι free καταστάσεις είναι πιο in fashion από ποτέ. Προφανώς γιατί όλοι θέλουν να κάνουν κάτι χωρίς τις πρωινές αγκαλίτσες και κάθε φορά με διαφορετικές παρτενέρ. Συμφωνώ γιατί και με αυτήν την συμπεριφορά αποκτάς εμπειρία, που είναι πολύ σημαντική. Επίσης δεν έχεις με όλους την επιθυμητή ερωτική χημεία και ψάχνεις μέχρι να την βρεις.'Αλλωστε το σεξ είναι μία ανάγκη του οργανισμού όπως το φαγητό, μόνο που αν δεν το κάνεις για αρκετό καιρό δεν πεθαίνεις. Απλά καταλαγιάζεις μέσα σου τις ορμές σου. 

Το σεξ έχει γίνει πλέον τόσο εύκολο για τον λόγο ακριβώς ότι δεν έχει μέσα του την δόση της δέσμευσης. Όμως ποιός ορίζει τα όρια του κάνουμε μόνο την πράξη ή έχουμε συναισθήματα ή γεμίζουμε ο ένας τη μοναξιά του άλλου ή απλά περνάμε τον χρόνο μας; Οι φάσεις και οι "ό,τι να ναι" καταστάσεις(έτσι τις ονομάζω εγώ)κρατάνε συνήθως 3 εβδομάδες μέχρι ο ένας από τους δύο να πάρει αυτό που θέλει ή απλά να βαρεθεί. 

Συνήθως ξεκινούν με τις καλύτερες προοπτικές και κυρίως συνοδεύονται από καλό σεξ. Κάτι σαν μενού εστιατορίου ακούγεται. Μόνο που στο τέλος της βραδιάς αυτό που καταθέτεις είναι τα συναισθήματα σου και όχι λεφτά. Α!! Και το μπουρμπουάρ είναι το φταίξιμο στον ευατό σου που για πρώτη ή για ακόμα μία φορά έπεσες έξω για κάποιον άνθρωπο. Αυτές λοιπόν οι φάσεις έχουν και τα συν αλλά και τα πλήν τους. 

Σίγουρα περνάς καλά,γουστάρεις που για λίγο είσαι μόνη σου αλλά ξέρεις ότι υπάρχει και κάποιος άλλος στην πόλη, δοκιμάζεις κάτι καινούριο και σιγά σιγά το ανακαλύπτεις. Και φυσικά υπάρχει αρκετό πάθος. Πάθος για το άγνωστο και το απροσδιόριστο και ίσως και για την δυσκολία του πράγματος. Την δυσκολία του να κάνεις κάποιον δικό σου και να μην τον μοιράζεσαι. Αυτή η ευφορία και η χαρά κρατούν για λίγο. Τα πλήν της υπόθεσης δεν αργούν να εμφανιστούν. Όπως λέει και μία φίλη μου, σε αυτά τα πράγματα πάντα κάποιος γουστάρει περισσότερο. Σε αυτό το σημείο κάποιος θέλει κάτι παραπάνω, το επόμενο βήμα. Και όταν ο ένας από τους δύο δεν το θέλει τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Χάνεται η επικοινωνία, μπορεί να μπούν και άλλα άτομα στο ερωτικό παιχνίδι, να
ακούσεις σκληρά λόγια. Να πληγωθείς σε ένα γενικό πλαίσιο.

Μήπως λοιπόν αυτές οι φάσεις δεν είναι για όλους; Θεωρώ ότι για τους
ευαίσθητους και τους συναισθηματικούς είναι αυστηρά απαγορευμένες. Ένας συναισθηματικός και γιατί όχι ρομαντικός τύπος δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι όλα γίνονται για λίγες καλές στιγμές, για ένα καλό κρεβάτι και από την άλλη να μην ξέρεις τι κάνει και που είναι ο άλλος, γιατί ως μη επίσημο πρόσωπο, δεν μπορείς να εισβάλλεις στην ζωή του με ερωτήσεις και ανακρίσεις. Αν νιώθεις ότι δεν το αντέχεις αυτό το αβέβαιο και αόριστο δεν είναι ανάγκη να το κάνεις μόνο και μόνο για να αρέσεις στον άλλον. Γιατί κατά βάθος έχουμε χάσει την πίστη στον εαυτό μας και την αυτοεκτίμησή μας και γι' αυτό επιλέγουμε τέτοιου είδους συντρόφους. Για να γεμίσουμε(πόσο γελιόμαστε)τα κενά του εαυτού μας και να μην ξεσκεπάσουμε την γυμνή μας αλήθεια.

Έτσι δεν είναι κακό να αναζητάς μια ζεστή αγκαλιά που πραγματικά είναι ανοιχτή για εσένα χωρίς ανταλλάγματα και συμφέροντα και είναιβέβαιη. Όπως δεν είναι κακό να επιλέγεις να μείνεις μόνος, όπως δενείναι κακό να αναζητάς free καταστάσεις γιατί σου ταιριάζουν. Αλλάπάντα να έχεις στο νου σου την ειλικρίνεια και την αλήθεια σου. Αυτή νατη δίνεις άφοβα παρά να δίνεις απογοήτευση και βαθύτερο πόνο..


Κείμενο : ΒΕ-rou

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου